Leuk om kennis te maken!
Ik ben Jorine

In 2017 nam ik een besluit wat mijn leven veranderde en besloot ik dat het klaar was met die vage buikpijn en vermoeidheid. Het was tijd om weer écht te gaan luisteren naar wat mijn lichaam me probeerde te vertellen. Het is mijn missie om jou ook te laten luisteren naar je lichaam. Vanuit daar ontstaat begrip voor jezelf en durf je oprechte, authentieke keuzes in het leven te maken. Keuzes die jou zingeving, gezondheid en plezier geven.

It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver

Mahatma Gandi

Die buikpijn kostte me zoveel energie..

Zo stil mogelijk lig ik op bed in het donker naar het plafond te staren. Het is het enige dat een klein beetje helpt. Voor de zoveelste keer deze maand heb ik buikpijn. Vandaag was het zo erg dat ik naar huis ben gegaan van het feestje waar ik was. Ik trok het niet. Die buikpijn kost me zoveel energie. 

Bovenstaande situatie was geen uitzondering. Een aantal jaar terug had ik heel vaak buikpijn. Ik kon er geen touw aan vast knopen. De ene keer kon ik zonder problemen een pizza’tje eten in een restaurant, de andere keer lag ik een uur later chagrijnig op bed naar het plafond te staren met buikpijn. 

Gek werd ik ervan. 

Ik besloot dat dit zo niet langer kon. 

Ik had vage klachten en de dokter zei

dat er niks aan te doen was…

Ik deed mijn verhaal bij de huisarts. ‘Ja, vervelend hoor. Ja, niet zoveel aan te doen. Misschien een prikkelbare darm. Veel vezels eten en bewegen’. 

Ik werd naar huis gestuurd met een recept voor zakjes met vezels. Was dat de oplossing? En nog meer bewegen? Ik sportte en danste al 5x per week. En ik had notabene gezondheidswetenschappen gestudeerd! 

jorine kuilman

Dit was toch eigenlijk te gek voor woorden allemaal? 

Ik wilde zorgeloos met vrienden kunnen afspreken en gewoon relaxed en zonder gedoe kunnen eten. Ik wilde blij zijn met mijn lijf. Ik wilde me energiek voelen en ik wilde dit begrijpen! Waar kwam dit toch vandaan? 

Zo begon mijn zoektocht. Ik deed opeens 3 keer zo lang over boodschappen omdat ik alle productverpakkingen in de winkel bekeek. Ik schrapte een aantal voedingsmiddelen voor eens en voor altijd uit mn leven. Dat hielp wel iets. De buikpijn werd iets minder, maar het was niet weg. Hoe kon het toch dat ik soms zonder problemen kon eten en soms totaal niet? 

Of had dit misschien niet alleen met voeding te maken?

In diezelfde periode was ik bezig met een NLP opleiding waar ik in aanraking kwam met meditatie en mindfulness. Ik had niks met meditatie, ik vond het zweverig. 

En toch..

jorine kuilman

Ik barste in tranen uit.
‘What the hell?’ dacht ik.

Tijdens de eerste meditatie oefeningen die ik daar deed barste ik in tranen uit.  

‘What the hell? Waarom huilde ik? Wat een onzin! Er was toch zeker niks aan de hand met me? Alles was toch gewoon prima?’

Gaandeweg kwam ik erachter hoe streng ik altijd voor mezelf was. Hoe ontevreden ik was als ik tijdens een dansles in de spiegel keek. Hoe ontevreden ik was in m’n huidige baan. Hoe klein ik mezelf hield. Hoe het nooit goed genoeg was in mijn ogen.

En zo gebeurde het dat ik een drastische beslissing nam..

Na lang wikken en wegen, hakte ik een knoop door. Ik zei mijn vaste baan op, ik verkocht het gros van mijn spullen en vertrok met mijn vriend naar Azie. 

Het klinkt zo cliche maar ik voelde me daar echt een ander mens. Ik volgde een yoga-opleiding, bracht 10 dagen mediterend en in stilte door tijdens een vipassana retraite, deed vrijwilligerswerk en zag hoe mensen totaal anders leefde dan dat ik in Nederland deed.

Ik leerde om stil te zijn en om eens goed naar mezelf te kijken en te luisteren. Dingen die ik in Nederland altijd zo hard probeerde te vermijden. 

OERcoach gecertificeerdlogo WEB

Ik beleefde mijn lichaam totaal anders en ik had veel minder vaak buikpijn.

Inmiddels zie ik niet meer continu in de spiegel alles wat niet goed genoeg is en ik hoef niet meer eerst te sporten om te kunnen ontspannen. Bovendien drink ik weer koffie en eet ik af en toe een pizza of een ijsje. Zonder buikpijn dus.

Ik heb eigenaarschap genomen van mijn eigen gezondheid. Van mijn leven. 

Na mijn opleiding tot OERsterk coach voelde ik nog meer energie en enthousiasme en werden mijn eigen ervaringen bevestigd: gezondheid is een totaalpakket. Voeding en beweging spelen absoluut een belangrijke rol in gezondheid, maar er is meer dan dat. 

Daarom heb ik besloten om mijn kennis en ervaringen te gaan delen met anderen. Ik wil andere vrouwen laten zien dat het ook anders kan. Niet door in een keer rigoreuze veranderingen door te voeren, maar door microveranderingen die passen in je leven. Als moeder begrijp ik als geen ander dat de drempel omlaag moet om veranderingen vol te kunnen houden!

Zo. Tijd voor iets luchtigers 😉

Ik heb heel veel passie voor wat ik doe, maar ik geloof ook heilig in leven volgens regel nummer 6. Wat regel nummer 6 is? ‘Neem jezelf niet zo serieus’. De andere regels? Die zijn er niet. 😉

Ik heb deze levensles overigens overgenomen uit het boek ‘The art of not giving a fuck’, tja beter goed gejat dan .. je weet wel ;).

jorine kuilman

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat..

En nu ben ik benieuwd naar jouw verhaal

Allereerst even een compliment voor je aandachtsspanne en de moeite om deze hele tekst te lezen ;). Nu ben ik benieuwd naar jou! Wie ben jij, wat maakt dat jij mijn hele verhaal hebt gelezen? Loop je ergens tegen aan of ben je ergens naar op zoek? Zijn er dingen die je niet begrijpt?

Ik hoor graag wat je vraag of verlangen is en dan kijken we samen of ik de juiste persoon ben om jou verder te helpen. Ik vind niks gek (echt niet!) en ik denk graag met je mee.

Vul onderstaand contactformulier in en dan reageer ik (van ma t/m vr) binnen 48 uur op je bericht.

Scroll naar boven